T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / SOLHAN - Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yaz Stajı ve Uygulaması

 

 Ortaöğretim Kurumları yönetmeliği İkinci Bölüm, Staj ve Esasları ile Staj veya yaz uygulaması başlıklı,

MADDE 126- (1) Teorik ve uygulamalı eğitimlerinin tamamını okulda yapan öğrenciler, mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmelerini, iş hayatına uyumlarını, gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmelerini ve okulda olmayan tesis, araç-gereci tanımalarını sağlamak amacıyla staj veya yaz uygulamaları çerçeve öğretim programında belirtilen esaslara göre yapar.

(2) Staj işletmelerde yaptırılır. Ancak başarısı açısından okulda staj yapması gerekli görülenlerle yeterli özellik ve sayıda işletmenin bulunmaması durumunda staj, bir programa göre ilgili alan öğretmenlerinin gözetim ve denetiminde okulda da yaptırılabilir. Okulun özelliğine göre ders saatleri dışında alan/dalla ilgili yapılan üretim, tanıtım, hizmet ve benzeri çalışmalar staj kapsamında değerlendirilir.

(3) Okulda yapılacak staj, tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamında, yarıyıl ve yaz tatilleri süresince yapılabilir. 

(4) Staj veya yaz uygulamasının öğrenim süresi içerisinde tamamlanması gerekir.

(5) Uygulamalı eğitimlerini işletmelerde yapan sağlık meslek lisesi öğrencileri, öğretim programlarında belirtilen yaz uygulamalarını, staj esaslarına göre yarıyıl ve yaz tatili süresince sağlık işletmelerinde yaparlar.

Staj veya yaz uygulaması süresi

MADDE 127-(1) Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları öğrencilerinin staj süresi 40 iş günüdür. Staj, 10 uncu sınıfın sonundan itibaren yapılabilir. Anadolu sağlık meslek lisesi öğrencilerinin yaz uygulamaları, programlarında belirtilen süre kadardır. 

Maddeleri gereği Teknik lise  ve Anadolu teknik lisesi öğrencilerinin yaz aylarında okul içinde veya dışında stajlarını yapmaları gerekmektedir.
 

Anadolu Teknik ve Teknik Lise öğrencileri yaz stajlarını belirlenen staj takvimine göre yaparlar. 10 sınıf ve 11. Sınıf öğrencileri  günde 8 saat olmak üzere toplam 40 gün (320 saat) stajlarını tamamlamakla yükümlüdürler.       

40 iş günü stajını tamamlamayan öğrencilere ilgili yönetmelik maddesi gereği diploma düzenlenmez. Diploma aldığı tarihe stajını tamamladığı tarih yazılır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.01.2017 - Güncelleme: 02.11.2017 09:20 - Görüntülenme: 1085
  Beğen | 0  kişi beğendi